Berounské Klubíčko otevře týdenní stacionář

Služba je určena pro klienty s trvalým bydlištěm na území Středočeského kraje.

Berounské Klubíčko je v našem regionu pojmem, který je již téměř 20 let pevně spojen s poskytováním kvalitních sociálních služeb pro děti i dospělé s těžkým zdravotním postižením a jejich rodiny.
Od roku 2014 provozuje Klubíčko na Vráži u Berouna nové zařízení – „Penzion Klubíčko“.
 
Toto zařízení je jedinečné tím, že celoročně poskytuje komplex registrovaných sociálních služeb, terapií a integrovaných volnočasových aktivit dětem, mladistvým a dospělým s těžkým zdravotním postižením v malém penzionu rodinného charakteru s vysokým důrazem na individuální potřeby klientů.
 
Klubíčko přednostně zaměstnává rodiče postižených dětí a osoby se zdravotním postižením a řadu odborníků, čímž je zajištěna vysoká úroveň a kvalita poskytovaných služeb - zejména pro klienty s těžkým zdravotním postižením. Proto služby Klubíčka střídavě využívá cca 60 dětí i dospělých zejména s těžkým zdravotním postižením z celé ČR.
 
V Penzionu Klubíčko poskytujeme registrované Odlehčovací služby a Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením. Klientům zde zajišťujeme i terapie (perličková koupel, masáže, canisterapie, muzikoterapie) a nabízíme řadu volnočasových aktivit.
 
Dále poskytujeme terénní sociální služby Osobní asistenci včetně asistované dopravy osob se zdravotním postižením bezbariérově upraveným automobilem Dacia Dokker.
 
Nabízíme integrované volnočasové aktivity a zajišťujeme vzdělávání pečujících osob a informační servis z oblasti sociálních služeb a legislativy.
 
Aktivně využíváme návazných služeb jiných institucí a napomáháme tak integraci našich klientů.
 
Na základě potřeb stávajících klientů rozšíří Klubíčko od 1. 1. 2017 své služby o Týdenní stacionář.
Zájemci o tuto novou službu se mohou přihlásit na emailu info@klubickoberoun.cz nebo na tel. č. 722 955 596. Služba je určena pro klienty s trvalým bydlištěm na území Středočeského kraje.
Alena Pecková
Klíčová slova: