Plánuješ jít na vysokou? Co zkusit UHK

Na Univerzitu Hradec Králové se každoročně hlásí studenti s různými typy zdravotního postižení či znevýhodnění, kterým je díky Středisku Augustin poskytována odpovídající podpora. Pro zájemce pořádá 13. a 14. ledna Den otevřených dveří.

Středisko Augustin zajišťuje například tlumočení do znakového jazyka či simultánní přepis pro studenty se sluchovým postižením, digitalizaci studijních materiálů pro studenty s postižením zraku, osobní a studijní asistenci, navýšení časového limitu na vykonání zkoušky a další.

I tento akademický rok na UHK úspěšně studují desítky studentů se specifickými potřebami napříč všemi fakultami. Servisní opatření, která na přednáškách, seminářích, zkouškách apod. využívají, jsou jim poskytována na základě  individuálních potřeb a pravidel MŠMT.

Pokud se chcete dozvědět více o studiu na UHK, přijďte na Den otevřených dveří, který se koná 13. a 14. ledna 2017.  Budeme se ho účastnit i my. Budete tak mít příležitost zkonzultovat s námi možnosti podpory, ale také vhodnost oboru vzhledem k Vašim specifickým potřebám.  Těšíme se na Vás.

Kompletní nabídku otevíraných oborů a podmínky přijímacího řízení můžete nalézt už nyní na www.uhk.cz.  Více o Středisku Augustin a jeho činnosti naleznete na www.uhk.cz/augustin nebo na sociálních sítích (Facebook, Instagram). 

Michaela Šteflová

Klíčová slova: