Malý průvodce pomocí neslyšícím v rozvojových zemích

Publikaci Romana Lupoměského vydal spolek Neslyšící s nadějí. 

Publikace v několika krátkých kapitolách umožňuje nahlédnout do oblasti rozvojové pomoci v rozvojových zemích, které jsou černo-bílými obrysy v globální problematice neslyšících. Úvod ukazuje část z historie pomoci neslyšícím a začátky Světové federace neslyšících, kdy okolí vnímalo neslyšící jako Malý svět. 

Publikaci ocení rozvojoví pracovníci i studentům, kterým ukáže nové udržitelné rozvojové cíle v kontextu zranitelných skupin, do kterých spadají zdravotně postižení včetně sluchově postižených. Proto se spolek Neslyšící s nadějí intenzivně snaží prosadit různé možnosti pro zlepšení situace sluchově postižených v těchto zemích, především zlepšení kvality a dostupnosti tlumočnických služeb pro neslyšící a rozvoj znakového jazyka. 

Autor Roman Lupoměský pracuje v rozvojové organizaci Neslyšící s nadějí. Sám je neslyšící, jeho rodiče i prarodiče jsou neslyšící. Problematiku neslyšících ve společnosti vnímá do hloubky a v knize čtenářům přibližuje některé ze svých cest a zážitků, dobrých i smutných.

Publikace stojí 99 Kč a lze ji získat v sídle spolku Na Křečku 365, 109 04 Praha 15, případně si ji nechat zaslat na dobírku.

E-mail: organizace.nsn@gmail.com
www.neslysicisnadeji.org

Klíčová slova: