Osobních asistentů ubývá

Způsobuje to situace na trhu práce, uvádí v březnovém čísle časopis Můžeš. 

- Upravit koupelnu nebo kuchyň pro potřeby člověka s postižením dnes není technicky problém. Často však chybí zkušenost i základní informace. Kam pro dobrou radu, pokud se na podobnou přestavbu chystáte, zjišťoval Radek Musílek.

- Situace na trhu práce způsobuje, že osobních asistentů ubývá. Jaké důsledky to má pro zavedenou neziskovou organizaci Hewer a především pro její klienty, o tom píše Zdeněk Jirků.

- Že často zaměňujeme slovo "sociální" za "chudé" a že bychom neměli podceňovat komunitní plánování, říká v rozhovoru radní Prahy 5 pro sociální oblast Petr Lachnit.

-  Dva představitelé z libereckého střediska Diakonie České církve evangelické, ředitelka Irena Opočenská a člen dozorčí rady Zdeněk Bárta, se pozastavují nad nepříliš častým tématem - vztahem rodin lidí s postižením k práci neziskové organizace.

- Nechybí ani rubriky Technika a Aktivně. V první jmenované představujeme užitečnou aplikaci Záchranka, v druhé vám Martin Knapp ukáže, že košíkářství nemusí zůstat jen okrajovým koníčkem.

- Lucie Marková se ve svém pravidelném výběru věnuje navrhované novele měnící podmínky příspěvků pro osoby se zdravotním postižením. V jaké podobě se jich nakonec dočkáme?

To a mnoho dalšího v březnovém Můžeš – časopise pro ty, kteří se nevzdávají!

K dostání za cenově výhodné předplatné, na pobočkách České pošty nebo on-line na Alza Media. Více informací na www.muzes.cz

Klíčová slova: