Dotace Plzeňského kraje

Další kolo dotačního titulu "Podpora sociálních služeb dle § 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů pro rok 2018 – Plzeňský kraj, další kolo" má uzávěrku 9. července 2018.

V tomto kole dotačního řízení jsou dvě oblasti podpory? a to:

  • Oblast podpory A – o dotaci mohou požádat pouze poskytovatelé sociálních služeb, kteří poskytují sociální služby nově zařazené do základní sítě SPRSS nebo služby, u nichž došlo ke změnám v základní síti SPRSS (rozšíření kapacit – lůžka/úvazky) nebo poskytovatelé, jejichž služby již byly zařazeny v základní síti SPRSS a nepodali žádost v prvním kole dotačního titulu. Za nově zařazené služby se považují i služby zařazené v roce 2018 do rozvojové sítě SPRSS, které jsou dle Dodatku č. 4 SPRSS, schváleného usnesením Zastupitelstva Plzeňského kraje č. 617/18 ze dne 9. 4. 2018, chápány jako zařazené do základní sítě SPRSS. V rámci oblasti A nemohou žádat o dotaci služby podpořené v rámci projektu "Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji 2016-2019" (dále jen projekt).
     
  • Oblast podpory B – podpora sociálních služeb prostřednictvím poskytnutí finančních prostředků na úhradu platů, mezd a odměn z dohod a jejich navýšení pracovníkům podílejících se na poskytování základních činností sociálních služeb (a to i u služeb, jejichž kapacita je plně hrazena z  projektu). O dotaci z této oblasti podpory mohou požádat pouze poskytovatelé sociálních služeb, kteří podali žádost v prvním kole dotačního řízení anebo poskytují sociální služby podporované v rámci individuálního projektu.

Další informace jsou na portálu Plzeňského kraje. 

Klíčová slova: