www.bez-bot.cz

Knihu Ivony Březinové o handicapovaném teenagerovi vydalo nakladatelství Cattacan ve spolupráci s Nadačním fondem Emil, dva čtenáři Helpnetu ji dostanou zdarma a s věnováním autorky. 

Benův příběh prožíváme od počátku tak, jako bychom mu nahlíželi přes rameno. Sledujeme jeho počínání, jako bychom sledovali jeho blog. Ale Ben není bloger. V první fázi příběhu jím ani není schopen být. Je schopen pouze bolesti a strachu v situaci člověka, ze kterého se v několika sekundách stává „ležák“. Nemůže si psát ani deník.

Prostřednictvím příběhu skenujeme jeho myšlenky, vidíme jeho tápání a boj s nepřízní osudu i se sebou samým, jako by byl v přímém přenosu. Nebo spíš v záznamu útržků přímých přenosů. Čteme jeho příběh a jsme jeho součástí při každém dalším „otevření“ knihy. I když je to příběh velmi osobní, je vzkazem pro spoustu lidí. Internet je veřejný prostor. Proto i název knihy nese podobu webových stránek.

Kniha pojednává o problematice tělesně handicapovaných a je primárně určena pro teenagery. Je psána vtipným jazykem, bez jakéhokoli moralizování a zbytečného sentimentu. Střízlivě a úderně. Vtáhne proto do děje velmi lehce i dospělé, neboť i jich se příběh hlavního hrdiny týká – je nadčasový.

Více informací o knize je na http://www.bez-bot.cz . Zdarma a s věnováním Ivony Březinové ji dostanou dva čtenáři, kteří pošlou na adresu info@helpnet.cz mail se svou poštovní adresou a do předmětu uvedou Výhra 89. Vyhrají ti dva, jejichž mail dorazí jako 7. a 17. v pořadí.

Knihu Mohou neurovědci číst naše myšlenky? z minulého kola dostanou Jana Pavlíčková z Rakovníka a Luboš Chlanda z Prahy.  

 

Klíčová slova: