Meet and Code 2018: Programování pro mládež po celé Evropě

Kolem 600 akcí ve 280 městech pro téměř 30 000 účastníků – to byl v číslech program Meet and Code 2017. Iniciativa, která ukazuje, že kódování může být zábava, se bude v roce 2018 konat podruhé, a to od 6. do 21. října jako součást Evropského týdne programování. Do programu už se mohou přihlašovat neziskové organizace ve 22 zemích. Za iniciativou, kterou podporuje SAP, stojí IT portál Stifter-helfen a TechSoup Europe.

Přihlaste se online do 15. září

Návrhy akcí lze přihlašovat online na www.meet-and-code.org do 15. září 2018. Každý návrh splňující kritéria iniciativy může v České republice získat na podporu počáteční kapitál ve výši až 400 eur. Návrh akce může předložit kterákoli nezisková organizace.

Mezi další kritéria patří, že akce musí být zaměřena na děti a mládež od 8 do 24 let. Akce by měly jednak představit dané věkové skupině svět techniky a programování, jednak zároveň ukázat, jak pomocí programování můžeme ovlivnit okolní svět.

Meet and Code se koná v Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Česku, Francii, Chorvatsku, Irsku, Itálii, Kazachstánu, Maďarsku, Makedonii, Německu, Polsku, Rakousku, Rumunsku, Rusku, Srbsku, na Slovensku, ve Slovinsku, Španělsku, Švýcarsku, na Ukrajině a ve Velké Británii.

Novinka: Cena Meet and Code pro nejlepší návrhy akcí

Meet and Code letos hledá nejkreativnější návrhy akcí a nejoriginálnější implementace ze všech zúčastněných zemí. Nově se proto bude udělovat Cena Meet and Code, a to ve třech kategoriích: Kick and code, Innovation (Inovace) a Diversity (Rovné příležitosti). V každé kategorii bude oceněno pět nejlepších akcí. Bližší informace o soutěži najdete na: www.meet-and-code.org.

Kdo stojí za Meet and Code

Iniciativu zaštiťuje německá organizace Haus des Stiftens gGmbH se svým IT portálem Stifter-helfen a v jednotlivých zemích ji provozují partneři ze sítě TechSoup Europe (v České republice se jedná o organizaci Sdružení VIA, z.ú. provozující program TechSoup Česká republika). Meet and Code iniciovala a finančně podporuje společnost SAP.

Tereza Patočková

Klíčová slova: