Ostrava v „Barvách duhy“

V pondělí 22. října 2018 v 18.00 hodin se rozevře opona jeviště Divadla Antonína Dvořáka, na němž se během tohoto večera vystřídá bezmála 150 účinkujících, a to jak zdravotně postižených umělců, tak profesionálů, kteří budou v programu hostovat. Patrony večera jsou muzikanti Petr Lexa a Lukáš Bundil ze skupiny Slza.

Koncerty Všechny barvy duhy, pořádané každoročně v Ostravě Čtyřlístkem – centrem pro osoby se zdravotním postižením Ostrava, bourají pomyslné bariéry mezi světem hendikepovaných a zdravých lidí. I proto vedle klientů Čtyřlístku, posluchačů speciálních tříd Lidové konzervatoře a Múzické školy Ostrava, tanečníků z Bílé holubice, baristů z pojízdné kavárny Mental Café anebo hudební skupiny Mentallica, spoluúčinkují v režii Ilji Racka mj. sólisté baletu Národního divadla moravskoslezského, muzikanti z Janáčkovy filharmonie Ostrava, v rolích moderátorů také herci Národního divadla moravskoslezského a Komorní scény Aréna  - Jiří Sedláček a Pavla Dostálová a letos poprvé také členové komunitního sboru Family Gospel Ostrava a souboru Ostravská klika.

Spolu se skupinou Slza si zazpívá osmiletý žák Múzické školy a vnuk dnes již legendárního ostravského muzikanta stejného jména – Vladimír Figar. Zahraničním hostem koncertu je finalistka letošního ročníku polské soutěže Zaczarowana Piosenka Aleksandra Nykiel.

Koncert Všechny barvy duhy se koná s finanční podporou Moravskoslezského kraje a statutárního města Ostravy pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka, náměstka primátora města Ostravy Michala Mariánka a prezidenta Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Jiřího Horeckého.   

Bohdana Rywiková

 

Klíčová slova: