Známe vítěze akceleračního programu

Slavnostním večerem se včera ukončil pilotní běh akceleračního programu na rozvoj projektů občanské společnosti a demokracie  - EVZ Lab for Civil Society, který v České republice běžel pod záštitou německé nadace EVZ Stiftung a pod křídly coworkingové sítě Impact Hub.

Do prvního ročníku se na jaře tohoto roku přihlásilo 39 projektů z celé České republiky a porota z nich vybrala deset, které dostaly “jízdenku” do čtyřměsíční akcelerace. Vybrané projekty získaly odbornou podporu ze strany mentorů a expertů. Během léta také absolvovaly 16 workshopů, ve kterých se zdokonalily mimo jiné ve finančním a projektovém řízení, strategickém plánování, měření dopadu, prezentačních dovednostech a komunikaci.

Všechny projekty prošly zásadní transformací svého fungování, někde to znamenalo nastavení zdravých procesů v organizaci, zásadní změnu v komunikaci, či změně celého vizuálního stylu,” říká Karla Štěpánková, manažerka programu EVZ Lab.

V průběhu slavnostního večera mohla veřejnost svým hlasováním prostřednictvím takzvané Janečkovy metody zvolit 3 projekty, které podle ní udělaly největší pokrok. Návštěvníci večera vybrali  studentský projekt Stužák, asociaci Rodiče za inkluzi a skupinu reportérů z Investigace.cz.

Tyto tři “hvězdné” týmy akcelerace získaly pro svůj další rozvoj podporu v hodnotě 20 000 Kč, která zahrnuje roční členství typu Connect v Impact Hubu a voucher na libovolný nákup služeb expertů, mentorů či pronájem v coworkingové síti Impact Hub.

Máme za sebou pilotní projekt skvělého akceleračního programu, který jsme vybudovali ve spolupráci s Impact Hubem, a můžu říct za nás, jako Nadaci EVZ Stiftung, že jsem hrdá na pokrok všech týmů, který udělaly za uplynulé čtyři měsíce”, říká Luisa Maria Schweizer, členka mezinárodní poroty a poradce správní rady Nadace EVZ.

Dnešní prezentace jasně ukázaly na nedostatky, které trápí neziskový sektor zde. Velká část projektů zmiňovala rapidní zlepšení ve strategickém plánování, finančním řízení svých organizací, které jim otevřelo další možnosti rozvoje”, dodává Schweizer.

 

1. ročník programu EVZ Lab for Civil Society absolvovaly tyto organizace:

Jana Olejníková

Klíčová slova: