Vyšlo únorové vydání časopisu Můžeš

Na úvodních stránkách přináší Zdeněk Jirků reportáž o stoupajícím počtu nemocných Alzheimerovou chorobou a o možnostech, jak se o takové lidi postarat. Je na to společnost připravena?

  • Jeden den v životě úspěšného projektu Taxík Maxík sledovala Lucie Nekvasilová. Komu pomáhá speciální taxík pro seniory? A co pro pravidelné uživatele jeho existence znamená?
     
  • Novopacká neziskovka Život bez bariér vznikla před třinácti lety. Nejprve malé “sdruženíčko”, dnes sto klientů a padesát zaměstnanců. Široký vějíř jejích služeb má zaručit jediné - aby se lidé s postižením mohli cítit součástí společnosti. Pomohli tady například i panu Milanovi, kterému po nehodě začal zcela nový život, se kterým si bez pomoci nevěděl příliš rady. Příběh nalistujte na str. 16
     
  • V rubrice Cestování najdete vyprávění manželů Neubertových, kteří se i s vozíkem a asistentem vydali na cestu do exotické Indie. Představujeme také technologickou novinku Orcam My Eye 2.0, která umí bezvadně pomoci lidem se zrakovým postižením. A je k dispozici i na českém trhu!
     
  • Konec stromu je počátek dřeva, říká výtvarník Martin Patřičný. Celoživotní lásku ke dřevu, v jeho dílech i knihách, zachytila v rozhovoru Míša Zindelová.

 

To i mnohé další v novém vydání Můžeš - časopise pro ty, kteří se nevzdávají!

K dostání za cenově výhodné předplatné nebo elektronicky na platformě Alza Media. Více informací na www.muzes.cz

Štěpán Beneš

 

 

 

Klíčová slova: