Moravský kazuistický seminář

Pořádá Společnost pro ranou péči 15. května v Olomouci, téma zní: Podpora systému rodiny formou implementace "Daily Routine" přístupu. 

10. Moravský kazuistický seminář pořádaný Společností pro ranou péči se letos uskuteční 15. května na půdě Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.

Cílem tohoto setkání je vzájemné sdílení kazuistik v rané péči, možnost diskuze a načerpání nové inspirace.  Téma letošního semináře je: PODPORA SYSTÉMU RODINY FORMOU IMPLEMENTACE „DAILY ROUTINE“ PŘÍSTUPU.

Na semináři vystoupí se svou prezentací Setkání okolo dítěte (SOD) jako metoda mezioborové spolupráce u dětí s těžkými autistickými projevy, klinický psycholog Mgr. Jakub Majetný.

Příspěvek bude zaměřen na seznámení se se základními principy mezioborové spolupráce a vedení týmu dle metodiky setkání okolo dítěte. Na konkrétních případech bude ukázáno, jak organizovat, koordinovat a facilitovat setkání okolo dětí s PAS, dysfázií nebo intelektovým opožděním. Setkání je zaměřeno na účast všech potřebných odborníků z resortu zdravotního, sociálního i školního, včetně doplnění dalších zdrojů formální i neformální opory.

Facilitátory semináře budou Bc. Petra Hálková, DiS. (poradkyně RP, metodička, supervizorka) a Bc. Lenka Koubková (poradkyně RP, metodička).

Přihlášky lze posílat volnou formou odpovědi na e-mail: silvie.savrnakova@ranapece.cz nejpozději do  5. dubna 2019.

Nutno uvést: jméno, e-mail, telefon, organizaci, aktivní/pasivní účast.

Hodnota kurzu na osobu 500 Kč, díky podpoře z NF AVAST bude kurzovné pouze 100 Kč. Pro prezentující kazuistiky účast zdarma.

Přesné místo konání bude v nejbližší době upřesněno. Občerstvení zajištěno.

Klíčová slova: