Vyšlo nové číslo časopisu Můžeš

Přináší mimo jiné příběh okresního soudce - vozíčkáře.

Co v jarním vydání časopisu najdete?

  • S evangelickým farářem, bývalým dlouholetým senátorem a inspirátorem velkých sociálních projektů litoměřické Diakonie, Zdeňkem Bártou, jsme se sešli nad otázkou: Proč je tolik netolerance a někdy i nenávisti v naší společnosti?
  • Radek Musílek si povídal se Šudym a Mártym, dvěma kamarády, které spojuje nejen život s muskulární dystrofií typu Duchenne, ale především smysl pro černý humor. Říkají si Duchennovi jezdci a na podkladě jejich internetového blogu vyšla stejnojmenná kniha.
  • David Svoboda po úrazu v patnácti letech částečně ochrnul na všechny čtyři končetiny. Dnes ho můžete potkat v pro vozíčkáře poměrně neobvyklé profesi - působí totiž jako okresní soudce. Davidův příběh najdete v sekci Život.
  • Je jí teprve 23 let, přesto má plavkyně Lucie Leišová zážitků, že by vydaly na knihu. Prala se s vlnami Gibraltaru, ledovou vodou na Sibiři a v posledním roce i sama se sebou. I tak si našla čas na projekt SenSenu a společně se seniory napříč republikou plavou svůj La Manche. Rozhovor Lucie Nekvasilové najdete na str. 19.
  • V rubrice Aktivně najdete pozvánku na trénink basketbalu vozíčkářů, světově nejrozšířenějšího sportu pro lidi s postižením. A o pár stránek dále, také z pera Michaely Zindelové, zajímavý rozhovor s tanečnicí a performerkou Markétou Stránskou, která dnes, navzdory amputaci, fascinuje v podmanivém představení.

 

To i mnohé další v novém vydání Můžeš - časopise pro ty, kteří se nevzdávají!

K dostání za cenově výhodné předplatné nebo elektronicky na platformě Alza Media. Více informací na www.muzes.cz.

Štěpán Beneš

Klíčová slova: