Lékaři jsou nadšeni z chutného nápoje. Sníží cukr v krvi i vysoký cholesterol najednou
Skořice se využívá při poruchách trávení i nemocech pro její antibakteriální účinky. Skořicovou silici také přidávali staří Egypťané do balzamovacích směsí.
Podle studií má skořice schopnost eliminovat bakterie způsobující infekce, a to hlavně v močových cestách. Byly prokázány účinky i proti houbovým infekcím, schopnost uklidňovat podrážděný žaludek, pomáhat při léčbě žaludečních vředů a snižovat hladinu glukózy v krvi. Příznivě ovlivňuje i funkci mozku.
Dobrá zpráva pro diabetiky
Podle klinické studie pákistánských výzkumníků skořice snižuje hladiny glukózy a cholesterolu u diabetu typu 2. Ukázalo se, že aktivní látky skořice se nacházejí ve fázi vodného roztoku neboli vodného výluhu, zatímco ve formě skořicového oleje se nenacházejí. Vhodnou alternativou k přímé konzumaci mleté skořice je skořicový čaj. Pevné části se usazují na dně nádoby a...