Jak být sám sebou

Knihu s podtitulem Pocit vlastní hodnoty a zkušenost identity vydalo nakladatelství Portál, dva čtenáři Helpnetu ji dostanou zdarma. 

Kdo vlastně jsem? Souvisí s mojí identitou to, jak mě vidí jiní lidé? Co mě dělá nezaměnitelným a takovým, jaký chci být?

Ten, kdo má pocit, že žije v souladu se sebou, zakouší rovněž dobrý pocit vlastní hodnoty, který také vyzařuje navenek. Identita je ale něco živého a stále znovu se ustavuje.

Autorka proto vysvětluje, v čem spočívá schopnost být sám sebou a co nás vlastně drží pohromadě jako svébytné osobnosti. K tomu si vypomáhá zejména Eriksonovou teorií psychosociálního vývoje a Jungovým pohledem na individuaci, ale také příklady z života konkrétních jedinců.

Verena Kast vystudovala filozofii a psychologii, působí jako analytička ve švýcarském St. Gallenu a přednáší na Institutu C. G. Junga v Curychu. Je autorkou řady knižních titulů.

V nakladatelství Portál vyšly její knihy Imaginace jako prostor setkání s nevědomímKrize a tvořivý přístup k níDynamika symbolůOtcové–dcery, matky–synovéHněv a jeho smyslTouha po druhémÚzkost a její smyslSnyTruchleníZávist, žárlivost a jejich smysl či Stín v nás.

Více informací o knize je na stránkách Portálu.  Zdarma ji dostanou dva čtenáři, kteří pošlou na adresu info@helpnet.cz mail se svou poštovní adresou a do předmětu uvedou Výhra 140. Vyhrají ti dva, jejichž mail dorazí jako 4. a 14. v pořadí.

Knihu Naslouchat je umění z minulého kola dostanou Marta Höferová z Prahy a Martina Kurfürstová z Náměšti na Hané. 

 

Klíčová slova: