Stand-up, storytelling a slam poetry na jednom pódiu. Tentokrát i pro neslyšící

V rámci festivalu Deafember, který každoročně pořádá organizace Tichý svět, proběhne jedinečná akce Znak-up night 2. Během jednoho večera dojde na Lodi Tajemství ke spojení tří uměleckých žánrů a znakového jazyka. 

Vystupující v těchto žánrech se setkají na jednom pódiu s neslyšícím moderátorem a tlumočnicemi do českého znakového jazyka. A skrze společný zážitek dojde k propojení světa slyšících se světem neslyšících.

„Osvětovou kampaň Deafember pořádáme každé září od roku 2020, kdy se také konala první Znak-up night s tlumočením do českého znakového jazyka,“ popisuje počínající tradici Eva Štípková z Oddělení komunikace Tichého světa.

Moderace i produkce večera se spolu s Tichým světem ujala i stand-up komička, scenáristka a spisovatelka Lucie Macháčková.

„Letošní akce kromě stand-up comedy ale přinese i další dva žánry. Pro neslyšící velmi známý a oblíbený storytelling neboli vyprávění příběhů a také žánr slam poetry, který je naopak pro uživatele znakového jazyka zahalen tajemstvím,“ doplňuje Štípková.

V rámci znak-up night vystoupí členové uskupení Storytelling CZ, Markéta Holá a Justin Svoboda, vedle nich budou reprezentovat žánr stand-up comedy fotografka Tereza Bonaventurová a herec Jakub ŽáčekSlam poetry se ujme průkopník žánru Anatol Svahilec a ukrajinský básník Tim Postovit. Průvodcem celého večera bude vedoucí Tichých zpráv, neslyšící moderátor Matěj Čipera, tlumočit budou čtyři tlumočnice z Tichého světa.

Tento speciální večer proběhne na Lodi tajemství 21. 9. 2023 od 19:00.  

Akce je určena pro širokou veřejnost, vše proběhne v mluveném jazyce s tlumočením do českého znakového jazyka, takže je vítán opravdu každý :)

Loď Tajemství je zakotvená na náplavce.
 

Barbora Voráčová

 

 

Klíčová slova: