Světový den hospicové a paliativní péče

K celosvětové oslavě se připojí i řada českých hospiců, a to zejména v rámci osvětové kampaně Dožít doma, která vyvrcholí Papučovým dnem ve středu 11. října 2023.

Věděli jste, že druhá říjnová sobota se tradičně slaví jako Světový den hospiců a paliativní péče? Letos tento den připadá na 14. října a Česká republika bude jednou z mnoha zemí, jež se opakovaně zapojí do oslav tohoto dne. 

Světový den hospiců a paliativní péče každoročně spojuje hospice a zařízení paliativní péče po celém světě. V tento den se v mnoha zemích světa uskuteční stovky nejrůznějších kcí a koncertů, jejichž hlavním cílem je nejen zvýšení povědomí o hospicích a paliativní péči, ale i získání finančních prostředků pro jejich činnost. 

Kampaň Dožít doma a Papučový den

K celosvětové oslavě se připojí i řada českých hospiců, a to zejména v rámci osvětové kampaně Dožít doma, která vyvrcholí Papučovým dnem ve středu 11. října 2023. Cílem je především zviditelnění tématu mobilní specializované paliativní péče. Do akce se zapojí 43 mobilních hospiců a řada firem, nadací i jednotlivců. 

Vezměte si ve středu 11. října své oblíbené papuče. Vyfoťte si je a zveřejněte obrázek na sociálních sítích,“ vyzývá k podpoře hospiců Hana Haráková, zakladatelka Nadačního fondu Umění doprovázet, který již sedmnáct let patří mezi významné podporovatele českých hospiců. „Svou účastí tak můžete pomoci šířit povědomí o mobilní hospicové péči a ukážete, že podporujete její smysl. Dejte vědět lidem kolem sebe, že mobilní hospice pomáhají důstojně žít našim nejbližším doma až do konce.“ 

Další informace o kampani a službě mobilních hospiců najdete na www.dozitdoma.cz.

Kalina Slavová

 

 

Klíčová slova: