Akreditovaný kurz Programu Portage

Pořádá Středisko rané péče EDUCO Zlín z. s. Kurz je zaměřený na pomoc dětem se specifickými potřebami a jejich rodinám.

Chtěli byste si osvojit systematický rozvoj 5 oblastí dětského vývoje? Přihlaste se do 15. 3. 2024 do akreditovaného kurzu Programu Portage.

Pro koho je kurz vhodný?

Pro vás – pracovníky raných péčí a jiných sociálních služeb, pro učitele a asistenty mateřských i základních škol, speciální pedagogy, psychology a logopedy. Přínosný je však také pro rodiče dětí se specifickými potřebami.

Co je Program Portage?

Program Portage se zaměřuje na dvě důležité oblasti. První z nich je nastavení spolupráce s rodiči tak, aby dítě bylo cíleně stimulováno ve všestranném vývoji. Druhou oblastí je nezbytná podpora rodiny jako celku, jelikož pro vývoj dítěte je důležité, aby k němu měla rodina zajištěné optimální podmínky.

Na kurzu Program Portage se dozvíte, jak tyto dvě oblasti v rodině podpořit, abyste z pozice odborníků vstupujících do intimního prostředí rodiny, poskytli potřebnou podporu vývoje dítěte a celé jeho rodiny. Naším cílem je zvýšení kvality života vašich klientů.

Co je předností Programu Portage?

Program vám poskytne jasnou strukturu, propracované postupy a dokumentaci, která mapuje pokroky dítěte. Jedinečnost PP spočívá v systematickém rozvoji pěti oblastí dítěte, jako je motorika, vědomosti, řeč, sebeobsluha a socializace, a současně poskytuje podporu celé rodiny. Obsahem kurzu je získání praktických dovedností s veškerou dokumentací spojenou s Programem Portage. Na kurzu získáte teoretické základy, seznámíte se s dokumentací, čekají vás videoukázky, praktické nácviky i modelové situace.

Registraci na kurz a jeho časový harmonogram najdete zde: https://ranapecezlin.cz/kurz-program-portage-2024/

Klíčová slova: