V Janských Lázních se zdařilo obnovovat pohyblivost pacientů s úplným poškozením míchy

Dříve neexistovala žádná účinná léčba pro pacienty s úplným poškozením míchy, ale v Janských Lázních ...
Dříve neexistovala žádná účinná léčba pro pacienty s úplným poškozením míchy, ale v Janských Lázních se pomocí unikátní léčby elektroakupunktury úspěšně pomáhá pacientům již několik let. Doktor Peter Olšák, autor léčebné metody AC-TIVE ENF, kombinující léčebnou akupunkturu a znalosti fyzikální medicíny, dosud léčil více než 700 pacientů včetně těch s kompletním přerušením míchy.
Objevila se revoluční léčba pro pacienty s úplným poškozením míchy, kde u prvních 3 pacientů dochází postupně ke částečné obnově pohybu v trupu a dolních končetinách díky unikátní léčbě elektroakupunktury v Janských Lázních, kterou vyvinul doktor Peter Olšák ve spolupráci s Univerzitou Palackého v Olomouci. Léčebnou v Janských lázních prochází mnoho pacientů s těžkými pohybovými poruchami a někteří z nich dosahují velkých pokroků díky rychlému zlepšení s pomocí široké škály procedur, které usnadňují pacientům předchozí aktivity, jež nebyli schopni vykonávat. Kromě toho nemá léčba žádné vedlejší účinky.
Propojení tradice s moderními postupy
Metoda elektroakupunkturní nervosvalové facilitace propojuje tradiční akupunkturu s moderními postupy fyzikální terapie, kde elektrický proud vedený akupunkturními jehlami pomáhá obnovení funkcí poškozených částí těla. Díky vývoji speciálních akupunkturních jehel na Univerzitě Palackého v Olomouci se aplikace stává pro pacienty pohodlnější a efektivnější.
I přes absenci hrazení léčby z veřejného zdravotního pojištění, aplikace elektroakupunktury dosáhly úspěchů u některých pacientů včetně dospělé ženy ve věku 32 let, která vykazuje zlepšení přes úplné poškození míchy a ztrátu pohybu a citlivosti. Autor léčebné metody vyjádřil naději v budoucí...

 

Klíčová slova: