Vozíčkáře v Přerově přepraví nová služba – CharityTaxi

V Přerově je to novinka, která výrazně usnadní život handicapovaným a lidem, upoutaným na invalidní vozík.
Charita v Přerově koncem loňského roku pořídila vůz Volkswagen Caddy, speciálně upravený pro přepravu osob na mechanickém nebo elektrickém vozíku.  
Nové CharityTaxi nabízí služby nejen obyvatelům Přerova, ale přivolat si řidiče mohou i klienti z okolních obcí.  
Charitní taxislužba je určena pro osoby s průkazem ZTP a ZTP/P starší šestnácti let. "Jízdu může zákazník absolvovat sám nebo v doprovodu další osoby. Za přepravu po městě zaplatí 80 korun, sazba za 1 kilometr mimo město je 35 korun. Řidič pomůže zákazníkovi s nastoupením i vystoupením a ručí za bezpečnost při přepravě," přiblížila ředitelka Charity Přerov Alena Pizúrová.  
Provozní doba taxi je od pondělí do pátku, a to v době od 7 do 15 hodin, případně podle domluvy. "Zájemci by si ale měli jízdu rezervovat s dostatečným časovým předstihem, nejlépe osmačtyřicet hodin předem," doplnila. Taxi je možné objednat na telefonním čísle 739 987 453.  
Charita očekává, že zájem o tuto službu bude značný. "Protože jsme nevěděli, do čeho jdeme, zjišťovala jsem si potřebnost u spolupracujících organizací, které ve městě poskytují služby tělesně postiženým lidem. Zjistila jsem, že takové auto tady ve formě taxi není – imobilní klienti jsou buď odkázáni na to, že rodina pořídí z příspěvků auto pro přepravu vozíčkáře, nebo jim nezbyde nic jiného, než se dopravit vlastními silami," vylíčila Alena Pizúrová.  
Klienti na invalidním vozíku se mohou nechat přepravit autem kdekoliv po městě. "Řidič je zaveze tam, kam budou chtít – nejen do lékárny nebo nemocnice, ale třeba i na poštu......

 

Klíčová slova: