Sociální rehabilitace

Zajištění a poskytování komplexní, flexibilní a koordinované péče multidisciplinárního Komunitního terénního týmu pro dospělé lidi (18 let a výše) se závažným duševním onemocněním z dg. okruhu F2, F3, event. F4, F6, primárně psychotická onemocnění a závažné afektivní poruchy, a to včetně tzv. duálních diagnóz ze spádové oblasti Praha 10 (Strašnice, Záběhlice, Malešice), Praha 11 (Háje) a Praha 15 (Hostivař), Praha 21, 22.
Fokus Praha, z.ú.  
Komunitní tým pro Prahu 4+11 působí na území Prahy 11 – části Chodov, Křeslice, Šeberov, Újezd a Prahy 4 – část Kunratice. Nabízí podporu lidem ve věku 16+ do 80 let s vážným duševním onemocněním a lidem ohroženým rozvojem vážného duševního onemocnění. Tato podpora spočívá v navázání bezpečného a důvěryhodného vztahu s klientem, zjišťování jeho potřeb a přání, společném plánování spolupráce a kroků, které by měly vést k naplnění přání klienta a zlepšení kvality jeho/jejího života.  
WEB: http://fokus-praha.cz/co-delame/sluzby-pro-lidi-s-dusevnim-onemocnenim/c...  
Národní ústav pro autismus, z.ú.  
Služba je určena osobám s poruchou autistického spektra (PAS) žijícím na území MČ Prahy 11, kteří jsou starší patnácti let, a kteří v důsledku svého zdravotního znevýhodnění potřebují služby sociální rehabilitace.  
WEB: http://www.nautis.cz/portfolio/podpora-zacleneni-do-spolecnosti-a-prace  
Tichý svět, o.p.s.  
Nácvik dovedností pro zvládání péče o vlastní osobu, z prostředkování kontaktu se společenským prostředím – příprava klienta na jednání v různých oblastech, v ýchovné, vzdělávací a aktivizační ...

 

Klíčová slova: