Jiříkovo vidění pokračuje

Charitativní pivní projekt - pomoc nevidomému panu Jiřímu- se setkal u veřejnosti s nebývalým zájmem. Nejen u jednotlivců, ale postupně se k němu přidávají i další, ne pouze vyloženě pivní, spolky a organizace. Jak bylo zmíněno v článku o PBFestu, projekt podpořil i americký pivovar Human Robot, který věnoval svá trika k prodeji, jehož výtěžek půjde na účet projektu.
Organizátoři se proto rozhodli v projektu pokračovat. Již dříve se spojili se Sjednocenou organizací nevidomých a slabozrakých ČR a z financí získaných prodejem piva se mohou zaplatit kompenzační pomůcky i pro další handicapované. V říjnu 2023 udělil projektu záštitu primátor hlavního města Prahy. I to je dalším stimulem po pokračování. Jeden z hlavních aktérů projektu, Agentura ALI 21, spolupracuje s organizací ALSA, z.s., která jako jediná se věnuje nemocným s vážnou nemocí ALS (Amyotrofická laterální skleróza). S touto organizací pak byla dohodnuta spolupráce na dlouhodobém charitativním projektu, pomoci vždy konkrétně vybraným potřebným lidem, jež ALSA doporučí. V současné době jsou již vybráni dva nemocní, muž z Prahy a žena z Třebíče (za Čechy a Moravu).  
Do projektu bude opět zapojeno 6 pivovarů, 3 stávající ( Přeštice, Hulvát, Psychovar) a 3 nové, které zatím ještě nejsou zveřejněny, které uvaří své pivo pro charitu. Představení nového projektu proběhne na podzim,v rámci festivalu Slunce ve skle. Už teď ale bylo "odtajněno" jedno pivo -Kaštánek, uvařený v Přešticích ve spolupráci se sládkem Milanem Rambouskem. Ten před lety vytvořil původní Kaštánek. Teď ho sládek...

 

Klíčová slova: