Praha 10 pořádá 1. ročník Dnů zdraví na Desítce

Na třech místech proběhne ve dnech 16. a 17. května první ročník preventivně osvětové akce Dny zdraví na Desítce. Akce odstartuje ve čtvrtek ve 14 hodin v areálu Fakultní nemocnice Královské Vinohrady (FNKV), kde je připravený i speciální program pro děti, souběžně budou celé odpoledne probíhat přednášky (nejenom) pro seniory ve Vršovickém zámečku. Pátek bude ve znamení testování, poradenství, edukace a osvěty ve stánkové zóně před OC Eden. Informoval o tom mluvčí Prahy 10 Ján Bruno Tropp.
Dny zdraví budou zahájeny ve čtvrtek 16. května v areálu, kde tým nemocnice připravil od 14 do 17 hodin program pro všechny věkové kategorie, speciálně se myslelo na rodiny s dětmi. Návštěvníci si tak zde například budou moci nechat zkontrolovat znaménka, změřit tlak a hladinu cukru v krvi nebo určit svoji krevní skupinu a dozvědět se více o dárcovství krve.
Probíhat bude i poradenství z oblasti výživy a zdravé stravy, konzultace o prevence kouření a ukázky správného čištění zubů. Děti se mohou těšit na soutěže a hry pod taktovkou dobrovolnického týmu FNKV, chybět nebudou ani záchranářské, hasičské a policejní vozy se svými posádkami.
Paralelně s tímto programem se budou v sále Vršovického zámečku odehrávat přednášky určené zejména seniorům. Mluvit se bude o širokém spektru témat, o chronickém onemocnění ledvin, výživových...

 

Klíčová slova: