Liberec bez bariér: Projekt, který otevírá dveře inkluzi

Spolek DePejSek Liberec z.s. ve spojení s Bonne dei z.s. s hrdostí představuje projekt Liberec bez bariér.
Jeho cílem je oslovit vedení měst, investory, architekty a zadavatele stavebních prací zodpovědné za rekonstrukce chodníků a komunikací, a zdůraznit jim nutnost zohlednit potřeby vozíčkářů a handicapovaných osob.  
Pilotní projekt v Liberci:  
Liberec se stane centrem unikátního pilotního projektu rozloženého do tří dnů:  
- Čtvrtek 23. května, 15:30: Dopravní hřiště ožije akcí Na vozíku bez obav , kterou pořádá BESIP. Vozíčkáři se zde dozví cenné rady a tipy pro bezpečný pohyb v silničním provozu.  
- Pátek 24. května, 13:00: Náměstí Dr. Beneše před radnicí se promění v prostor pro akci Objevte svět handicapovaných . Návštěvníci budou mít jedinečnou možnost popovídat si s handicapovanými a na vlastní kůži zažít život na invalidním vozíku. Odpoledne pak vyvrcholí hudebním vystoupením bubeníků ARIES.  
- Sobota 25. května, 11:00: Hypermarket Globus se stane dějištěm akce Život na vozíku a sportovní klání s handicapovanými . Zdraví i handicapovaní si budou moci zasoutěžit v disciplínách na invalidním vozíku a na vlastní kůži okusit nelehký život s handicapem. Akce je určena pro všechny bez ohledu na věk.  
Společně k inkluzivnímu Liberci:  
Projekt Liberec bez bariér usiluje o rozproudění dialogu a podporu vzájemného pochopení mezi handicapovanými a zdravou populací. Věříme, že skrze edukaci a sdílené zážitky můžeme

Klíčová slova: