Poznáte příznaky mrtvice? Až 70% Čechů ne! A do nemocnice přijedou pozdě…

Mrtvici každý rok v Česku prodělá zhruba 25 000 lidí. Je druhou nejčastější příčinou úmrtí, i když je u nás léčba mrtvice na špičkové úrovni. Zrovna na 15. května připadá Světový den proti mozkové mrtvici.
Se snížením počtu případů přitom může pomoci znalost příznaků – právě ty nezná až 70 % Čechů, a proto se mnoho lidí dostává do nemocnice pozdě! Co je tedy nejdůležitější? Schopnost rozpoznat známé i méně časté příznaky mrtvice, nečekat a okamžitě zavolat 155!  
Cévní mozková příhoda (CMP) neboli mrtvice nejvíce postihuje starší lidi nad 70 let, ale nevyhýbá se ani mladším lidem. Ročně postihne zhruba 25 000 Čechů a mnoho z nich se potýká s následky do konce života.  
Tagliatelle představují dlouhé široké nudle. Seženete je v každém supermarketu. A nejlépe chutnají právě s pestem. Ingredience 1 balení těstovin tagliatelle dvě hrsti čerstvé bazalky 6 lžic olPohádková krása zrcadlená ve vodní hladině! Vodní hrady a zámky zrcadlící se na hladině bývaly nedobytnými baštami i pohodlnými luxusními šlechtickými sídly a dnes jsou perlami české krajiny, za kterými putují statisíce turistů. A snad nejvýraznější mezi nimi je zámek Červená Lhota. Jméno podle ďábelské legendy Pro to, aby se jejich tvrz změnila ve vodní,Problém ale není v nedostatku odborné pomoci – v České republice je zhruba 47 pracovišť, která...

 

Klíčová slova: