Olomoucký spolek Trend vozíčkářů slaví třicet let, ve středu chystá sbírku Zasukované tkaničky

Olomoucký spolek Trend vozíčkářů, jedna z největších organizací poskytujících sociální služby v Olomouckém kraj, chystá na středu sbírku Zasukované tkaničky. Lidé tak mohou podpořit speciální služby pro tělesně postižené. Trend letos slaví třicáté výročí svého založení.
Celou akci ve středu 22. května doprovodí benefiční koncert v zrekonstruovaném Červeném kostele. Akce se koná již podvaadvacáté.
  'Vybrané peníze slouží k dofinancování poskytovaných sociálních služeb a nákup kompenzačních pomůcek. Do budoucna bude samozřejmě potřeba nemalých finančních výdajů, neboť našim dlouhodobým cílem je rozšíření spektra nabízených sociálních služeb. S tím je spojeno nezbytné přestěhování spolku do modernějších a hlavně větších prostor,' uvedl ředitel spolku Tomáš Zrnka.
  Sbírku doprovodí benefiční koncert, který bude v Červeném kostele Vědecké knihovny Olomouc. Program na podporu vozíčkářů se odehraje od 18:00. Vystoupí na něm nevidomý zpěvák Radek Žalud, stand-up komik Tony a zpěvák Václav Lebeda alias Voxel, který je již letitým podporovatelem spolku.
  Sbírka i koncert jsou součástí oslav 30. výročí založení spolku. 'Naše oslavy započaly pořízením nového automobilu pro službu osobní asistence, který jsme mohli koupit díky dotaci z ministerstva...

 

Klíčová slova: