Zlín Film Festival opět přinese program pro děti se zrakovým postižením. Chce přiblížit zdravým svět nevidomých

ZLÍN – Ve čtvrtek 16. května hodnotila odborná porota výtvarná díla zrakově handicapovaných dětí, která byla přihlášena do 26. ročníku projektu Radost tvořit.
Slavnostní vyhlášení výsledků se uskuteční v sobotu 1. června, v rámci doprovodného programu 64. Zlín Film Festivalu. Děti se zrakovým postižením opět navštíví i filmová představení opatřená audio komentářem.  
"Do projektu bylo letos přihlášeno 105 děl od dětí z České republiky, Slovenska a Francie. Jejich úkolem bylo výtvarně zpracovat téma Malujeme písničku. Odbornou porotu tvořili výtvarník a malíř Josef Ruszelák, malířka, kreslířka a sochařka Taťána Havlíčková, výtvarnice Jarmila Sítníková a speciální pedagožky Miroslava Urbánková a Kristina Balunová ze Speciálně pedagogického centra.  
Výtvory dětí budou k vidění ve foyer Kongresového centra ve Zlíně od 30. května do 6. června, v rámci konání Zlín Film Festivalu," uvedla Kateřina Martykánová, PR manažerka festivalu.  
"I letos oceníme tvorbu malých výtvarníků během slavnostního ceremoniálu, který jsme připravili na sobotu 1. června od 13.00 hodin, a budeme velmi rádi, když se vyhlášení výsledků v Kongresovém centru zúčastní i publikum z řad veřejnosti," pozvala výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu, Jarmila Záhorová, a doplnila, že letošní novinkou bude možnost navštívit výstavu i po skončení festivalu v Muzeu jihovýchodní Moravy ve Zlíně (budova 14/15), kde bude přístupná v rámci expozice Princip Baťa do 1. září.  
Druhým rokem se na projektu podílí také Nadační fond Českého rozhlasu SVĚTLUŠKA, který...

 

Klíčová slova: