Porubané přispěli Aničce na multifunkční vozík. Poprvé se tak dostane k moři

Další rodině s postiženým dítětem se díky Porubanům usnadnil život. V charitativní sbírce Srdce pro Porubu poslali Aničce desetitisíce korun na tolik potřebný multifunkční zdravotní vozík.
Patnáctiletá Anička miluje sport a výlety do přírody. Úspěchy sklízí i ve hře bocca. To vše i přesto, že má těžkou kvadruparézu. Díky novému multifunkčnímu vozíku, na který se vybralo ve sbírce Srdce pro Porubu, se daleko snadněji dostane jak do hor, tak i k moři.  
 Zdeněk Rodek (ANO), místostarosta Ostravy-Poruby: "Dneska jsme se tady sešli, abychom předali vozík Aničce. Já jsem opravdu rád, protože sbírka Srdce pro Porubu funguje, že lidé i v dnešní době dokážou pomáhat druhým v jejich těžké životní situaci. Vybralo se už 800 tisíc korun, což je opravdu úžasná částka, která už podpořila 12 lidí, z toho 11 dětí, což je velký počet.” Dosud měla Anička klasický invalidní vozík, se kterým se v podstatě nedá jezdit do terénu.  
 Jiří Juroška, otec Aničky: "První vyjížďka bude Hlučín a okolí po cyklostezkách. Poprvé vlastně Anička pojede k moři. Ten vozík si vezmeme sebou ať se můžeme dostat co nejblíž k tomu moři. Ten vozíček je takový, že vlastně může to za kolo, nebo na procházky po městě, nebo když člověk chce do horšího terénu, kde se nedostane invalidním vozíčkem, tak tím vozíčkem se dostane. Nerozbije se to, nemá člověk ...

 

Klíčová slova: