Šestadvacetiletý Patrik je po nehodě v bdělém kómatu. Sbírka má zajistit rehabilitace

Patrik měl v září 2021 vážnou autonehodu, po níž skončil ve vigilním kómatu. Díky neúnavné péči rodiny a lékařů se jej však podařilo dostat na vozík. V domácí péči se jeho stav zlepšil, pořád ale vyžaduje rehabilitace, které pojišťovna nehradí. Rodina by také potřebovala speciální auto, jímž by syna na tyto rehabilitace převážela.
Psalo se září 2021 a mladý Patrik tehdy bydlel v Beskydech. Chystal se do práce, kam dojížděl autem. V úseku plném zatáček však vjel do protisměru. Dodnes nikdo neví proč, ani co se v ten den stalo. Patrik skončil v nemocnici v kómatu, o tři měsíce později měl zástavu srdce.
Sbírka na Patrika
"Patrik je ale velký bojovník a nic nevzdává. Syna jsme si vzali domů a jeho stav se od té doby začal zlepšovat. V domácím prostředí pravidelně rehabilituje. Někdy nevnímá hned, ale často mrknutím grimasou nebo kývnutím sdělí, co potřebuje. Patrik se sám neotočí, nenají, nepoškrábe," vypráví Patrikova maminka. Jí i celé rodině se po autonehodě obrátil život vzhůru nohama.  
"Museli jsme se se synem naučit zacházet. Kvůli jeho stavu se ale téměř nedostaneme z domu. Má navíc šest sourozenců, z toho sestry ve věku pěti a sedmi let. To všechno situaci výrazně komplikuje," vysvětluje...

 

Klíčová slova: