Premiéru soutěže nápadů pro sociální podniky ovládli studenti z Vysokého Mýta

Redakce Získat nové nápady pro sociální podniky a podpořit podnikavost.
To byl hlavní cíl soutěže, jejíž první ročník uspořádalo v pardubické enteria areně Centrum Kosatec společně s Agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest. A to s pomocí Pardubického podnikatelského inkubátoru (P-PINK) a Pardubického kraje.  
Pardubický kraj systémově a dlouhodobě podporuje sociální podnikání. A to jak formou přímých dotací, tak i vzděláváním a osvětou," řekl radní Pardubického kraje pro sociální péči a neziskový sektor Pavel Šotola.  
"Tato forma podnikání často vytváří pracovní příležitosti pro osoby se zdravotním, sociálním nebo kulturním znevýhodněním a dosahování zisku je pro sociální podnik stejně důležité jako zvyšování jeho veřejného prospěchu," sdělil Pavel Šotola. Ten generátor nápadů na téma rozvoje sociálního podnikání v Pardubickém kraji velmi uvítal.  
Akce Společně pro sociální podnikání: soutěž nápadů přinesla zajímavé myšlenky a nápady i nové pohledy v oblasti sociálního podnikání.  
"Šlo také o jedinečnou příležitost potkat se především s mladými lidmi, kteří mají chuť pracovat a vytvářet něco nového," podotkl radní Pavel Šotola, jenž byl též členem poroty soutěže.  
V té zvítězil nápad studentů Střední školy technické Vysoké Mýto, jehož hlavním záměrem je větší začlenění vozíčkářů mezi leteckou komunitu. "Chceme dokázat, že u létání nemusí být vozíčkáři jen v rolích pasažérů nebo pasivních pozorovatelů," prohlásil mentor projektu, učitel Střední školy technické Vysoké Mýto Martin Štěpánek, který měl z premiéry soutěže skvělé dojmy.  
"Jsme rádi, že jsme zvítězili a ověřili si, že náš projekt dává smysl. I proto bychom ho rádi dotáhli do zdárného konce. Máme radost také z toho, že cítíme velkou podporu školy," dodal Martin Štěpánek.  
"Vítězství v soutěži nápadů je pro nás obrovský úspěch. Je to pro nás další motivace k tomu, abychom naše snažení posunuli dál," svěřil se člen vítězného týmu, student Jakub Fous, jemuž...

 

Klíčová slova: