Mám postižené dítě, přispějete do sbírky? Pokud ne, nechte si prosím ty komentáře, že nemělo žít

Ať už mentální nebo tělesný handicap, najdeme ve společnosti mnoho rodin, které se starají o postižené děti. Některé mají malý handicap, u jiných je vyžadována celodenní péče. Nemluvě o tom, jak moc taková péče zasáhne do rodinného rozpočtu.
Na začátku naděje…
Kromě faktu, kdy rodič vysloví přání, aby očekávané dítě byl chlapec/holčička, je přirozené, že ve výsledku je úplně jedno, zda dítě bude mít dané pohlaví. Hlavní je, aby bylo zdravé. Dnešní medicína je naštěstí natolik pokročilá, že dokáže zjistit, nebo nastínit pravděpodobnost vývojové vady, příp. jiných zdravotních problémů. Rodiče jsou na to upozorněni, aby věděli, na co se připravit. Někdy se předpovědi vyplní a dítě se narodí s určitými vadami, jindy se i přes ,,stoprocentní proroctví" dítě narodí zdravé, což je rodičům největší odměnou v životě.
Může se ale samozřejmě stát, že do porodu vše probíhá normálně, není evidované žádné riziko a nepočítá se s žádnou komplikací. Rodiče se připravují na příchod své ratolesti a s vyhlídkou šťastného rodinného života. Jenže samotný porod se může zkomplikovat a celý život se změní celé rodině. Buď méně, nebo více.
Nedostatek kyslíku, špatný průběh porodu a jiné komplikace můžou zapříčinit špatný vývoj, handicap a rodiče jsou postaveni před novou situaci – budou mít postižené dítě. K tomu se ještě může stát, že jeden z rodičů toto psychicky nezvládne (ať už muž nebo žena) a odejde, může to brát jako...

 

Klíčová slova: