Další ocenění pro sokolovskou nemocnici! Tentokrát získalo nejvyšší ocenění iktové centrum

Iktové centrum Nemocnice Sokolov dosáhlo významného milníku ve své historii. Na Evropském Iktovém kongresu (ESOC 2024), který se konal ve švýcarské Basileji od 15. do 17. května, bylo oceněno nejvyšším možným oceněním evropské iktové organizace ESO – diamantovým oceněním. Toto prestižní ocenění převzal MUDr. Aleš Novák, vedoucí iktového centra Nemocnice Sokolov.
Ilustrační foto Pixabay  
Diamantové ocenění ESO je udělováno za vynikající výsledky v oblasti péče o pacienty s cévními mozkovými příhodami. Tímto oceněním se potvrzuje, že Iktové centrum Nemocnice Sokolov splňuje nejpřísnější mezinárodní standardy a poskytuje špičkovou péči pacientům.  
MUDr. Aleš Novák k ocenění uvedl: "Získání diamantového ocenění ESO je splněním našeho dlouholetého cíle a potvrzením kvality naší práce. Toto ocenění je výsledkem úsilí celého týmu, který se nepřetržitě snaží poskytovat nejlepší možnou péči pacientům s cévními mozkovými příhodami. Jsme hrdí na to, že naše práce byla takto prestižně oceněna na evropské úrovni."  
Evropský Iktový kongres ESOC je jednou z nejdůležitějších akcí v oblasti cerebrovaskulární medicíny, kde se setkávají přední odborníci z celého světa, aby diskutovali o nejnovějších výzkumech, inovacích a postupech v léčbě cévních mozkových příhod. Ocenění ESO reflektuje nejen kvalitu akutní léčby, ale také dlouhodobou péči a rehabilitaci pacientů, což je klíčové pro zlepšení jejich životní kvality.  
Iktové centrum Nemocnice Sokolov bylo otevřeno v roce 2008 v rámci multioborové JIP a jako samostatné pracoviště funguje v současných prostorech od roku 2013. Každoročně ošetří mezi 350-400 pacienty s cévní mozkovou příhodou, z nichž přibližně 80-100 dostane intravenózní trombolýzu.  
Iktové centrum Nemocnice Sokolov je nyní hrdým nositelem diamantového...

 

 

Klíčová slova: