V mělnické nemocnici vznikl pavilon pro dlouhodobou lůžkovou péči i rehabilitaci

V mělnické nemocnici vznikl pavilon se 120 lůžky pro dlouhodobou lůžkovou péči i akutní lůžkovou ...
V mělnické nemocnici vznikl pavilon se 120 lůžky pro dlouhodobou lůžkovou péči i akutní lůžkovou rehabilitaci. Nyní zahajuje provoz. Stál téměř 350 milionů korun bez DPH. Přibylo také 50 nových parkovacích míst. Jde o jednu z nejzásadnějších investic v sektoru českého privátního zdravotnictví, informovala o tom mluvčí nemocnice Petra Plutnarová. Mělnická nemocnice patří do mezinárodní skupiny Vamed Mediterra.
"Nová budova nabízí pro obě oddělení moderně vybavené prostředí, které nám umožní zavést do běžné praxe trendy současnosti, jako je například virtuální realita, kterou ocení při cvičení a aktivizaci pacienti na obou odděleních," uvedla ředitelka ošetřovatelské péče Nemocnice Mělník Linda Zítová. Podle ní ale prioritou zůstává důraz na individuální péči zajištěnou 24 hodin denně.
Oddělení dlouhodobé lůžkové péče s 90 lůžky poslouží pacientům po operacích, mozkové příhodě, ale i pacientům s chronickou bolestí nebo onkologickým onemocněním. "Pro dobrou péči, která dá šanci nemocnému na návrat domů nebo na další smysluplný život třeba v domově seniorů, je nutný dobře fungující a sehraný tým sester a lékařů, ošetřovatelek a pečovatelek, sociálních a rehabilitačních pracovníků, kaplanky, nutriční terapeutky a řady dalších, které nelze všechny vyjmenovat, ale také moderní a dobře vybavené pracoviště. A to teď máme...

 

Klíčová slova: