Lenovo ThinkPad L a X (2024) - hmatové značky pro nevidomé a slabozraké

Lenovo ThinkPad L a ThinkPad X13 přichází s řadou novinek. Nové modely jsou dostupné v několika provedeních, včetně 13palcové velikosti displeje či 13palcového konceptu 2v1, 14palcových displejů a nově také 16palcového displeje u modelu ThinkPad L16. Notebooky jsou vybaveny volitelnou 5Mpx kamerou. Displeje s poměrem stran 16:10, až 64GB RAM. Vylepšené chlazení zadních větracích otvorů. Vybrané konfigurace nabízí podporu připojení až Wi-Fi 7 a 4G LTE nebo 5G sub6. Notebooky jsou poháněny procesory Intel Core Ultra s technologií Intel vPro či procesory řady AMD Ryzen PRO 7030 v případě modelů ThinkPad L14 Gen 5 a L16 Gen 1.
Speciální sekce společnosti nazvaná Lenovo Product Diversity Office (PDO), která byla založena v roce 2020, usiluje o implementaci principů Diversity by Design a v minulosti představila kontrolní body do fáze plánování, vývoje a výroby produktů Lenovo tak, aby byla nová zařízení inkluzivní a přístupná všem. Kancelář Lenovo PDO spolupracuje s několika skupinami uživatelů včetně americké školy pro nevidomé a neslyšící Governor Morehead School. Cílem této spolupráce je lepší porozumění tomu, jak nevidomí a slabozrací uživatelé interagují se svým počítačem. Společnost Lenovo ve spolupráci s týmem Microsoft Accessibility Team začlenilo speciální hmatové značky do designu klávesnice a nastavilo tak nový průmyslový standard. Hmatové značky jsou nyní součástí nových designových modelů ThinkPad pro rok 2024.  
Nedávno představené notebooky Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 a T14s Gen 5 jsou stejně jako dnes představený ThinkPad L14 Gen 5 vybaveny špičkovým řešením 3M Optical Film postaveným na technologii DBEF5 a dostupným na vybraných displejích 14palcových notebooků. Díky nasazení tohoto optického filmu slibuje...

 

 

Klíčová slova: