V novém pavilonu nemocnice sídlí lůžková oddělení dlouhodobé péče a rehabilitace

Nemocnice Mělník otevřela nový pavilon vybudovaný pro dvě oddělení se zaměřením na dlouhodobou lůžkovou péči a akutní lůžkovou rehabilitaci.
Jde o jednu z nejzásadnějších investic v sektoru českého privátního zdravotnictví.  
Moderní budova nabízí ve standardu nejvýš dvojlůžkové pokoje vybavené nábytkem v designu dřeva, s ledničkou, varnou konvicí a velkou LCD televizí. U každého pokoje je vlastní sociální zařízení.  
"Investice do této stavby včetně vybavení a zdravotechniky dosáhla několika set milionů korun. Pavilon disponuje celkem 120 lůžky. K navýšení komfortu přispívá také vybudování 50 nových parkovacích míst," uvedl provozní ředitel Nemocnice Mělník Květoslav Durana.  
Oddělení dlouhodobé lůžkové péče (ODLP) nabízí doléčení a rekonvalescenci pacientům ve stabilizovaném zdravotním stavu po operačních výkonech, kardiovaskulárním a infekčním onemocnění, mozkové příhodě, ale i pacientům s chronickou bolestí nebo onkologickým onemocněním.  
Návrat do domácího prostředí  
"Cílem naší péče je dosáhnout nejvyšší možné mobilizace a zlepšení soběstačnosti tak, aby se nemocný mohl co nejdříve vrátit zpět do domácího prostředí. U nevyléčitelně nemocných je naším cílem zmírnění fyzických, psychických, sociálních i spirituálních obtíží s důrazem na kvalitu...

 

Klíčová slova: