Nadace Jedličkova ústavu pořádá charitativní běh na podporu dětí a mládeže s postižením

Nadace Jedličkova ústavu s potěšením oznamuje konání pátého ročníku charitativního běhu, který se uskuteční v úterý 25. června 2024 na historickém místě Národní kulturní památky Vyšehrad. Veškerý výtěžek získaný ze startovného bude věnován Nadaci Jedličkova ústavu, která dlouhodobě podporuje mladé lidi s postižením v jejich vzdělávání a integraci do společnosti.Patrony Běhu pro Jedličku 2024 jsou herec Vladimír Polívka a olympijský zápasník Artur Omarov. Jedličkův ústav a školy je více než sto let nedílnou součástí Vyšehradu, a proto se poběží symbolicky po vyšehradských hradbách, kolem dominant Vyšehradu – baziliky sv. Petra a Pavla a rotundy sv. Martina. Hlavní běh odstartuje v 17 hodin.
Nadace Jedličkova ústavu byla založena 22. října 1990. Základním posláním je shromažďování finančních prostředků a jiných hodnot za účelem zlepšení komplexní rehabilitační péče o děti a mladé lidi s tělesným handicapem. Pomoc je směřována ke klientům a absolventům Jedličkova ústavu a škol a také k neziskovým organizacím v celé ČR, které mají podobné poslání jako Nadace.
Registrace byla již spuštěna a je možné se přihlašovat na stránkách www.behprojedlicku.cz.
Překážka jako symbol
"Pro závodníky je připravených několik závodních okruhů v různé délce a s různou obtížností - od dětských na 100 metrů až po ty náročnější pro dospělé na 2 600 a 5 400 metrů. Jednotlivé trasy budou obsahovat symbolické překážkové zóny, které budou reprezentovat bariéry, se kterými se denně...

 

Klíčová slova: