Dcera skoro nemluví, ale "miluji" nám řekne třeba 30x za den a ještě nás u toho obejme. A to je náš pohon – příběh Ellinky

Desetiletá Ella žije ve Valašském Meziříčí se svými rodiči, Janou a Pavlem. Má dva starší sourozence, 21letou Terezu a 22letého Pavla, který se již osamostatnil a s rodinou nebydlí.
Ellinka se bohužel narodila s vývojovou vadou mozku zvanou agenze corpus callosum.  
Corpus callosum je svazek nervových vláken propojující levou a pravou hemisféru mozku. U pacientů s touto diagnózou se však nevyvinul, či se vyvinul pouze částečně, což s sebou nese řadu zdravotních komplikací. O omezeních, která toto onemocnění s sebou přináší, nám více napsala Ellinčina maminka.  
Ellinka kvůli této vrozené vadě nemá správně propojenou pravou a levou hemisféru mozku. Proto vše, co se ostatní děti naučí automaticky, ona musí pracně natrénovat . Nic nemá zadarmo a cokoli se musí opravdu jen a jen naučit. Ellinčin vývoj je zhruba na úrovni batolete, kterému musíte se vším pomáhat Každý rodič to jistě zná, ale většinou to bývá jen období. Oba s manželem chodíme do práce, ale odpoledne máme doma ještě "malé dítě", které je nutné pořád hlídat, starat se o ně a co víc - jezdit na různé terapie, což je náročné nejen finančně, ale také časově . V zaměstnání mi naštěstí umožňují velkou časovou flexibilitu, a tak mohu strávit čas s Ellinkou na cestách a rehabilitacích. Manžel kvůli tomu nedávno zaměstnání změnil, aby se také mohl co nejvíce do péče o dcerku zapojit.  
Snažíme se zkoušet vše, co by dceři mohlo pomoci. Dvakrát ročně jezdíme do lázní, kde často doplácíme za procedury nad rámec zdravotního pojištění. Navštěvujeme nejrůznější rehabilitace

Klíčová slova: