V Kostele U Salvátora byly uděleny ceny SONS

Za doprovodu Händelových nebo Beethovenových melodií byly v Kostele U Salvátora na pražském Starém Městě uděleny významné ceny Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých. Oceněny byly osobnosti, které dlouhodobě působí nebo působily ve prospěch lidí se zrakovým postižením. Stejně jako v minulých letech byly ceny uděleny ve čtyřech kategoriích. Cenu pro osobnost se zrakovým postižením převzal z rukou místostarosty městské části Praha 1 Jiří Reichel.
"Mám z toho velikou radost, byl jsem hodně dojat a vážím si toho. Proběhlo mi v hlavě 60 let, kdy jsem se snažil, abych žil důstojný život, pevný, silný, ale abych to šířil i mezi své souvěrce," řekl Jiří Reichel, oceněný.
Cenu pro osobnost bez zrakového postižení si přišel převzít Petr Peňáz.
"Je to rekapitulace toho, oč jsem se snažil a ten fakt, že nakonec to ocenění právě Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých je za to jakási kompenzace a pocit hluboké vděčnosti," řekl Petr Peňáz, oceněný.
"Já mám velikou radost, že toto oceňování proběhlo na území městské části Praha 1, kde máme dvě školy, které taktéž podporujeme a to je jednak Konzervatoř Deyla a základní a mateřská škola Jaroslava Ježka," řekl David Bodeček (bez PP), místostarosta MČ Praha 1.
Dalším oceněným byl Vladimír Krajíček, který obdržel Cenu veřejnosti.
"Je až neskutečné, kolik lidí mi tu chvilku věnovali a napsali smsku nebo napsali ten email, prostě ten hlas mi dali, takže jsem rád, že těm lidem nejsem lhostejný nebo jim není lhostejné to, co dělám," řekl Vladimír Krajíček, oceněný.
Poslední ocenění bylo uděleno z rukou prezidenta SONS in memoriam. Cenu prezidenta pro Milana Pešáka převzala jeho manželka.
"Já si myslím, že by byl nesmírně vděčný, protože vždy za to, co dokázal, byl vděčný ostatním lidem, protože to nebylo jen o něm, ale o celkové situaci a o tom, jak ho ostatní podpořili, protože...

 

Klíčová slova: