Český JAWS 2024.2405.83.4

rádi bychom vás informovali o tom, že instalace avizované finální české verze odečítacího programu JAWS 2024 je k dispozici na obvyklé adrese

www.galop.cz/download/jaws

Novinky

Z novinek, které přináší verze 2024, bychom v této chvíli rádi zmínili zejména

  • funkci Zaměření obličeje pro optimální nastavení kamery před videohovorem,
  • Dělený režim braillského řádku, umožňující zobrazit na jednom řádku informace z různých míst
  • či novou funkci Picture Smart AI, využívají k popisování obrázků umělou inteligenci, s níž se můžete blíže seznámit v příspěvku Michala Jungmanna Nová funkce Picture Smart AI odečítacího programu JAWS na jarní Agoře 2024.

Kompletní soupis novinek je k dispozici na stránce www.galop.cz/doc/jaws/jaws2024novinky.html

Podporované verze operačního systému a instalace

Český JAWS verze 2024 podporuje všechny 64bitové edice operačního systému Windows 10 a 11. Starší verze operačního systému již podporovány nejsou.

Máte-li v počítači nainstalováno anglické vydání verze 2024, je nutné je z počítače před instalací českého vydání odinstalovat.

Pokud máte nainstalováno předchozí české vydání 2024 CS02 (veřejná betaverze z 20. června tohoto roku), není potřeba toto vydání odinstalovávat celé, ale je zapotřebí ze složky C:\ProgramData\Freedom Scientific\JAWS\2024\SETTINGS ručně vymazat soubor s názvem SeamlessUpdater.ini, obsahující nastavení platné pouze pro anglická vydání, které je s finální českou verzí 2024 CS04 v kolizi. Po smazání

...

 

Klíčová slova: