Suda a Drahonínský o paralympijských hrách v Paříži

ČT 24 V Paříži probíhají sedmnácté Letní paralympijské hry. Úvodní ceremoniál se stejně jako u klasické olympiády odehrál v centru města.
Zapojily se do něj více než 4000 sportovců z více než 180 zemí, kteří se utkají celkem ve 22 sportovních odvětvích. Za Česko bude soutěžit 32 reprezentantů, ti budou obhajovat osm medailí, z toho dvě zlaté, které získali na minulých hrách v Tokiu. Největší světovou akci sportovců se všemi druhy handicapu hostí francouzská metropole do 8. září. Na výkony českých paralympijských sportovců se jel podívat také český prezident Petr Pavel.
Petr Pavel, prezident ČR
——————–
Všichni politici jezdí na zahájení olympijských her, málo se jich podívá na zahájení paralympijských. A tak jsem jim slíbil, že přijedu, a proto jsem tady. Lidi častokrát s opravdu vážným postižením vůbec se necítí diskvalifikováni ze života, ani z toho, že by mohli reprezentovat svoji zemi. A když jsem tady viděl některé ty sportovce, tak bych vůbec neřekl, že mohou udělat jakýkoliv sport a já bych si s nikým z nich zahrát nešel, protože bych se dostal ...

 

Klíčová slova: