Netradiční olympijské disciplíny pobavily karvinské seniory

Senioři ze všech karvinských městských klubů a také ze spřátelených měst se opět po roce sešli, aby společně strávili den u netradičních sportovních her. A protože je rok světové olympiády, olympijský nádech nechyběl ani tady.
Za zvuku fanfár, slavnostního nástupu a zapálení olympijského ohně byly letos zahájeny netradiční hry seniorů. Barevně se jednotlivé týmy rozlišovaly podle jednotlivých klubů a společně plnily připravené disciplíny.
Martina Smužová, vedoucí Odboru sociálního MMK: "Chceme, aby se zabavili, příjemně strávili den, seznámili se i s ostatními z jiných klubů. Letos jsou v módu olympijských her a máme k tomu přizpůsobené netradiční soutěže. Tyto hry jsou spolufinancovány Nadací OKD v rámci projektu Cesta na Olymp po našimu.”
Zatímco v uplynulých ročnících disciplíny vymýšleli sami senioři, letos bylo vše v režii pracovníků odboru.
anketa, soutěžící senioři: "Dobré to je, není problém tady. Nic moc nejde, ale užívám si to." "Dobré, jsme tady poprvé a je to moc krásné. moc fajné. Já jsem kdysi sportovala dost za mlada." Martina Smužová, vedoucí Odboru sociálního MMK: "Máme tady i hosty z polského Rybnika, ale jsou tady i zástupci ze Svazu tělesně postižených ČR a naším cílem je, aby vyhrál každý, každý bude oceněn, někdo víc, někdo míň, ale nikdo neodejde s prázdnou.” ...

 

Klíčová slova: