Handicapovaný sportovec Tomáš Pouch: Nejtěžší zápas svádí člověk sám se sebou

Tomáš Pouch je jedním z deseti finalistů ocenění Impakt Awards by newstream, které se 10. října bude udělovat za individuální počin s pozitivním přínosem pro komunitu a společnost. V krátkém rozhovoru s newstream.cz na sebe prozradil, že jeho velkým přáním je všem dětem s tělesným postižením v Česku dopřát radost ze svobodného pohybu. "Největším handicapem je to, když člověk ztratí smysl života," říká Pouch. Spolek Černí koně, který založil, vyrábí a bezplatně půjčuje speciální kola a handbiky lidem se speciálními potřebami.
Ve 14 letech boural na motorce a následkem zranění přišel o nohu. Dvacet let mu trvalo, než nad svým hendikepem zvítězil. Zásadní roli v jeho zotavení sehrál sport, konkrétně jízda na horském kole. "Největší svobodu člověk zažívá, když se může volně pohybovat. Na kole jsem tu svobodu opět získal. Místo toho, aby mě můj hendikep zlomil, posílil mě a nasměroval na cestu pomoci druhým‚ která mě neskutečně naplňuje" říká fundraiser neziskové organizace Černí koně Tomáš Pouch.
Tomáš je jedním z desítky osobností, které soutěží o cenu veřejnosti ocenění Impakt Awards by newstream.
Hlasujte pro svého favorita
Tomáš je téměř dvoumetrový statný muž, který by byl i bez protézy nepřehlédnutelný. Definuje ho široký úsměv, dobrácké srdce a duše závodníka. Ostatně jak sám říká, nejobtížnější chvíle v životě překonal ...

 

Klíčová slova: