Běh pro Světlušku s knihovnou 2024

Společný běh s čelovkami na podporu lidí se zrakovým postižením. Nenáročná trať Vsetínem v kratší a delší variantě (cca 1,5 / 9,5 km). Startuje se od knihovny (Dolní náměstí 1356).
Hlavní myšlenka nočního běhu: propojovat svět vidících a nevidomých, užít si radost z pohybu a pohodovou atmosféru.
Vstupné dobrovolné, výtěžek bude věnován Světlušce , projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu.
Čelovku s sebou, lze ji zakoupit i na místě, stejně jako jiné předměty na podporu nevidomých.
Běh je bez registrace , účastníci běží / jdou na vlastní zodpovědnost.
Od 18:00 bohatý program na náměstí , rozdávání pásek pro běžce, seznámení s trasou / mapky, organizační pokyny, posilování dobré nálady apod.
Od 20:00 start běhu.
Hudební doprovod rocková kapela ŠAMAT , která hraje autorské písně i covery českých i zahraničních interpretů a skupin ve vlastním aranžmá.
O hudební vstup a moderaci se postará Věrka Strbačková.
Doprovodný program : MVK Vsetín, SONS, Lukášovy hračky, Benefiční férová kavárna Lísky
Podrobnosti:
– Stan Masarykovy veřejné knihovny Vsetín, příspěvkové organizace: prezentace zvukové knihovny (taktilní disky, hmatové knihy, hmatové hry, hmatové pexeso, lekotéka, prezentace zvukových knih na cd, knihy v braillově písmu, léčivé hudební nástroje, virtuální realita, roboti, hry atd. prodej sbírkových předmětů pro Světlušku výdej certifikátů o absolvování trasy
– Stan SONS (Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých Vsetín) speciální pomůcky pro osoby s těžkým zrakovým handicapem zvětšovací lupy hry pro nevidomé pomůcky pro domácnost ukázky braillova bodového písma brýle, které simulují různé typy zrakového handicapu
– Lukášovy hračky
Partneři akce: Projekt Světluška – projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu; KASKO-BLINDS a.s. – Stínicí technika, Galvamet spol. s r.o.; SONS Vsetín; Radegastovna u Lva
Trasa:
Krátká trasa (cca 1,5 km) https://mapy.cz/s/hafofataga
Delší trasa (cca 9,5 km) https://mapy.cz/s/cutememuve
Přípustné je tempo běžecké i chodecké. V cíli bude čekat všechny účastníky běhu drobná odměna a certifikát o absolvování trati. Občerstvovací stanice zajištěny.
Ve 22:15 ukončení běhu.
UKONČENÍ běhu pro Světlušku s knihovnou – Každý účastník obdrží Certifikát o absolvování dlouhé nebo krátké trati + drobný dárek a občerstvení. První tři na každé trati získají drobnou speciální odměnu.
Akce probíhá pod záštitou starosty města Vsetín pana Jiřího Čunka. ...

 

Klíčová slova: