Děti se speciálními potřebami naleznou péči na Praze 4

Na Čtyřce mají nové neurorehabilitační centrum, které rozšíří zdravotnické služby na území Prahy 4 v oblasti péče pro děti se speciálními potřebami, jako je neurorehabilitace, fyzioterapie a další.
"Našim cílem je péče o děti s DMO, vývojové poruchy a neurorehabilitace, která se týká veškerého postižení mozku," řekl Jan Lorenc - generální ředitel Sarema.
"Pro děti zejména s neurologickým postižením, jako jsou dětské mozkové obrny, různé genetické syndromy nebo další onemocnění, dále nabízíme služby ergoterapie a velkou skupinou dětí, pro které poskytujeme služby, jsou malá miminka ve věku 0 - 3 roky, kde hodnotíme kvalitu psychomotorického vývoje v rámci nějakého doporučení, informace pro rodiče, jak s miminkem manipulovat, jaké hračky doporučit, takže i takovým dětem se věnujeme a dále třeba dětem s poruchou autistického spektra, dětem s ADHD, hyperaktivitou a různými senzorickými odchylkami," řekla Irena Liscová - vedoucí fyzioterapeutka.
"Znamená to, že se nám rozšiřuje síť zdravotních služeb na Praze 4, my jsme za to moc rádi, protože tato neurorehabilitační klinika pro děti, které mají specifické potřeby, je velmi potřebná a my v rámci našeho sociálního ...

 

Klíčová slova: