Běžecké úsměvy hřály víc než počasí. Královský závod ČEZ RunTour si užily tři tisícovky běžců

Praha 7. října 2024 (PROTEXT) - Ani sychravé podzimní počasí nepřipravilo o úsměv tři tisícovky běžců při pražském závodu ČEZ RunTour. Rychlá trať v malebném parku Ladronka přilákala v sobotu 5. října na start rodiny s dětmi, začátečníky, ale také české reprezentanty nebo tenistku Barboru Strýcovou. Další závod oblíbeného seriálu se uskuteční už 19. října na dostihovém závodišti v Pardubicích.
ČEZ RunTour Praha je nejen královským závodem tohoto seriálu, ale také jednou z největších událostí podzimní běžecké sezony! Potvrzuje to celkový počet účastníků, který opět přesáhl tři tisíce běžců, i zájem elitních atletů a dalších sportovních osobností.
"Máme radost z toho, že se běžci nenechali chladným počasím odradit a užili si krásnou, rychlou trať a bohatý doprovodný program v rozsáhlém zázemí," řekl ředitel závodu Marek Pirzkall z pořádající agentury VML. Po doběhu se účastníci mohli zahřát na masáži zdarma nebo třeba skvělým jídlem z Lidl menu. Zábavu našli v ČEZ Energy zóně, na stánku Puma nebo v dětském koutku s atrakcemi.
Na Ladronce se navzdory deštivému a chladnému počasí postavila na start například tenistka a olympijská medailistka Barbora Strýcová. "Dneska se mi obrovsky nechtělo. Počasí, nálada, únava… Ale když jsem se začala rozhýbávat, všechno se najednou změnilo. Nakonec se mi běželo fakt dobře," usmívala se v cíli semifinalistka Wimbledonu, která tak potvrdila heslo, že s ČEZ RunTour #JERADOSTBĚŽET.
Závodní program otevřely dětské Lupilu běhy na 500 a 1000 metrů. S průběhem času se pak závodní ...

 

Klíčová slova: