Aplikace Be My Eyes: Funkce a registrace

Aplikace Be My Eyes není žádným nováčkem na poli aplikací pro uživatele se zrakovým postižením. I tak existují uživatelé, kteří nejsou tolik aktivní v online světě, a tak aplikaci neznají. Avšak převážně možnost popisu via AI by jim hodně pomohla v rámci sebeobsluhy či prostorové orientace, proto přináším popis a registraci do aplikace pro uživatele iOS. Obecné informace jsou však vhodné i pro uživatele operačního systému Android. Obecně lze říci, že Be My Eyes lze tedy používat v iOS, na OS Android, ale najdeme jej i v Menu v telefonu BlindShell Classic 2.
Obecně
Be My Eyes je velmi užitečná aplikace pro lidi se zrakovým handicapem. Je to aplikace, která může lidem bez zraku pomoci se spojit s přáteli či zcela neznámými lidmi pomocí videa, hlasu a určení polohy.
Pokud začneme používat aplikaci, tak žádá přístup k fotoaparátu a k mikrofonu, aby spojení mohlo probíhat oběma těmito kanály, aby mohl zrakově postižený namířit na danou věc fotoaparát mobilu a volaný mohl volajícímu dobře popsat, co vidí. Aplikace nás tedy spojuje s vidícím dobrovolníkem pomocí živého videohovoru, a pomáhá tak s úkoly, které potřebují vizuální kontrolu.
Před přihlášením nám aplikace oznámí, jaký je aktuální počet nevidomých a dobrovolníků ...

 

Klíčová slova: