Bílá pastelka pomáhá po pětadvacáté. Sbírka pro zrakově postižené probíhá i v Olomouci

Již čtvrt století probíhá celonárodní charitativní sbírka Bílá pastelka na podporu nevidomých a slabozrakých, dobrovolníky v bílých tričkách mohou lidé potkat v první polovině tohoto týdne také v ulicích Olomouce. Prodejci symbolických pastelek budou v době dobročinné akce působit v přibližně dvou stovkách měst a obcí v České republice.
V období Dne bílé hole, který připadá na 15. října, bývá každoročně stanovený termín konání veřejné sbírky Bílá pastelka. Samotná pastelka symbolizuje mimo jiné odvahu překonávat překážky spojené se ztrátou zraku.
Letošní 25. ročník charitativní události probíhá od pondělí 14. října do středy 16. října. I v ulicích Olomouce se lidé mohou setkat s dobrovolníky v tričkách s novým logem sbírky. Základní výše příspěvku je 30 korun, dárci za tuto částku získají bílou pastelku s bílou nebo barevnou tuhou. Další možností bude i příspěvek přes QR kód umístěný na sbírkových kasičkách, či jinými způsoby, které organizátoři akce přibližují na webových stránkách.
"Z vybraných finančních prostředků se podpoří služby, které poskytuje obecně prospěšná společnost Tyfloservis a její zakladatel zapsaný spolek Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR. Obecně prospěšná ...

 

Klíčová slova: